Kenneth Drougge

Lite om mig

Kenneth Drougge heter jag och bor på Österlen i byn Skillinge tillsammans med Linnéa, min fru sedan 1979. Vi har fem barn och fem barnbarn.

Jag har jobbat 30 år på folkhögskolor som lärare och rektor och 16 år på Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) som chef och som rådgivare. Sedan juni 2022 är jag pensionär.

Född i Norrbotten i byn Krokträsk år 1955, uppvuxen i Bjärnum i norra Skåne. Efter gymnasiet i Hässleholm och lumpen kom jag till Dalarö folkhögskola först som elev på musiklinjen och därefter som lärare efter min utbildning till musikpedagog.

Våra barn anlände ganska tätt till vår familj under 1980-talet och vi flyttade till Skåne där jag arbetade på Glimåkra folkhögskola i 12 år, frånsett ett par år i mitten av 1990-talet då jag och Linnéa startade en skola i Sri Lanka.

Vi har flyttat en hel del mellan Skåne och Stockholmstrakten och 1998 återkom jag till Dalarö folkhögskola som rektor under 9 år. Sedan 2006 har jag arbetat på Specialpedagogiska skolmyndigheten i Malmö och i Stockholm.

Som en nyfiken figur intresserar jag mig för många olika områden. Humanioraämnen som mänskliga rättigheter, religion, historia, musik, konst engagerar jag mig gärna i. Men även naturkunskap. Intresset för astronomi har följt mig sedan jag var barn (jag studerar för närvarande astronomi vid Linnéuniversitetet). Försöker även vara aktiv med friluftsliv, cykling, vandring, löpträning och en del bågskytte.

2003 började jag på allvar kartlägga min släkt och har ägnat mig åt släktforskning i perioder. Jag fick förmånen att förvalta ett gediget material om släkten Drugge/Drougge efter släktforskaren och prästen Nils Joëlson, verksam i Sydafrika.